Våra lediga hyresbostäder

Drömmer du också om ett trähus?

Hitta ditt nya, gröna hem

Vi på Vernum bygger och förvaltar hyresbostäder runt om i Sverige. På den här sidan ser du alla lägenheter som är lediga i våra fastigheter!

 

Hittar du inte rätt kommun eller den storlek du letar efter i väljaren?

I så fall beror det på att vi inte har något ledigt som matchar för tillfället.

 

De flesta av våra bostäder förmedlas via HomeQ och syns då på den här sidan. I dessa fall använder vi oss av deras köpoängssystem. Om ett projekt inte förmedlas via HomeQ använder vi den lokala bostadsförmedlingen och lägenheten kommer inte synas på den här sidan. Om du har frågor kring ett specifikt projekt och förmedlingsprocessen kan du alltid vända dig till uthyrning@vernumfast.se.

 

HomeQ är Sveriges största förmedlingssida för förstahandskontrakt och ett medlemskap är helt gratis. Nedan finner du vanliga frågor och svar om vår förmedlingsprocess!

 

Hitta aktuella bostäder

Vanliga Frågor

Hur ställer jag mig i kö till en lägenhet?

Vernum har ingen egen förmedlingskö utan de flesta av Vernums lägenheter förmedlas genom den externa tjänsten HomeQ (www.homeq.se) och vi använder oss av deras köpoängssystem. Urvalet görs utifrån de som uppfyller våra grundkrav och köpoäng.

För att börja samla köpoäng och därmed öka dina chanser att få den bostad du vill ha behöver du registrera dig på HomeQ. Det är kostnadsfritt och du behöver BankID för att kunna registrera dig.

Du kan också anmäla ditt intresse för våra lediga lägenheter via vår hemsida, under ”Hitta bostad”. Då länkas du vidare till det valda objektet på HomeQs hemsida och det krävs ett HomeQ-konto för att ansöka.

Har du frågor som rör HomeQ ber vi dig att ta kontakt med deras kundservice.

Om ett projekt inte förmedlas via HomeQ framgår detta tydligt på projektsidan. Det framgår också hur förmedlingsprocessen kommer gå till och vilka kriterier vi utgår ifrån. Om du har frågor kan du alltid vända dig till info@vernumfast.se.

Vad är HomeQ?

HomeQ är Sveriges största förmedlingsplats för förstahandskontrakt, besök hemsidan www.homeq.se för att läsa mer.

Kostar HomeQ-medlemskapet något?

Nej det är helt gratis och du legitimerar dig med Bank-ID.

Vad är det för urvalsprocess?

Vi använder oss utav HomeQs kösystem och urvalet görs utifrån de som uppfyller våra hyreskriterier och köpoäng. För att börja samla köpoäng och därmed öka dina chanser att få den bostad du vill ha behöver du därför registrera dig på HomeQ!

Blir jag automatiskt erbjuden lediga lägenheter?

Nej, du blir aldrig erbjuden en lägenhet som du inte själv har sökt. Du måste aktivt söka en lägenhet via HomeQ. Beroende på köpoäng och om du uppfyller hyreskriterierna kan du därefter bli erbjuden en lägenhet.

Kan jag ge min kötid till en annan sökande?

Din kötid är personlig och kan inte skänkas bort eller läggas ihop med någon annan sökandes.

Förlorar jag min köplats om jag blir erbjuden en lägenhet?

Nej, inte när du blir erbjuden en lägenhet. Dock så nollställs din kötid när du tackat ja till en lägenhet.
Platser vi själva vill bo på

Evig förvaltning

Vi på Vernum förvaltar våra hyresbostäder själva genom vad vi kallar Evig förvaltning. Vi är stolta över våra hållbara trähus och vill ta hand om dem själva för att säkerställa livskvalitén för våra hyresgäster. När vi bygger hus väljer vi mark och samarbetspartners med stor omsorg för att säkerställa standarden i alla led och för att skapa platser där vi själva skulle vilja bo och leva. Allt för att utforma så trivsamma och hållbara hem som möjligt.

Projekt
Lätt att göra rätt!

Gröna hyreskontrakt

Vi gör det lätt att göra rätt. Med våra Gröna hyreskontrakt får du som hyresgäst möjlighet att minska ditt klimatavtryck i vardagen på ett enkelt sätt. Vi tillhandahåller smarta lösningar som bidrar till en mer hållbar livsstil, såsom våra solcellspaneler som genererar energi till drift och laddning av elfordon. Genom att vi synliggör kretsloppet inom kvarteret blir du som boende medveten om miljöarbetet med smart energiförbrukning och återvinning.

För dig som hyresgäst
Copyright © 2024 Vernum Fastigheter