Brobyholm

Vernum Hyresrätter

Mer tid till livet.

Naturen. Lugnet. Närheten till precis allt du vill och behöver. Brobyholm är ett helt nytt område i vacker kulturbygd. Här lever du hållbart och ekologiskt i genomtänkta hem med smarta lösningar. Och får mer tid över för livet. Här planerar vi att bygga miljövänliga radhus och hyresbostäder i trä för att möjliggöra ett liv i samklang med naturen. Tanken är att skapa harmoniska hem för dig som vill bo hållbart och ekosmart utan att ge avkall på funktion och form.

 • Planering
 • Bygglov
 • Byggnation
 • Förmedling
 • Inflyttning
 • Färdigställt

Fastighetsfakta

 • Bostadstyp: Flerbostadshus & Radhus
 • Upplåtelseform: Hyresrätter
 • Område: Åkers Styckebruk
 • Antal lgh i flerbostadshus: 108 st
 • Antal lgh i radhus: 28 st
 • Storlek: 40-120 kvm
 • Antal rum: 2-5 rok
 • Arkitekt: Codesign
 • Projektstatus: Bygglov
Mer tid till det som är viktigt

Lev mer – och bättre

Brobyholm är en plats som ger dig förutsättningar att leva mer, och bättre. Här bor du hållbart, ekologiskt och smart med naturen som närmsta granne. Här får du tid för det som är viktigt, på riktigt.

Här har du mer tid

Tillsammans bygger vi ett område, ett hem och en vardag som sparar tid, utan att det märks. Bostäderna är byggda med smart teknik som spar tid och resurser och ger dig tid över till annat – som tomatplantor, kvartersfester eller en extra kopp kaffe i lugn och ro.

Mer tid till umgänge 

Bjud över vännerna eller ta spontanfika med grannarna – här är det enkelt att fixa fest och njuta av lugnet. I Brobyholm och runt om i närområdet kommer även nya caféer och restauranger att slå upp portarna. För barnen finns plats att leka, upptäcka och uppleva, och tid att hinna umgås hela familjen.

 

Mer tid efter jobbet

Arbeta nästan hemifrån med lokala kontorslösningar och för den som pendlar är Stockholm bara 45 minuter bort med pendeltåget. Precis lagom tid för att varva ner och komma hem – utvilad.

 

Mer tid till träning och natur

Här bor du mitt i naturen. Och det märks. Här är det lätt att hitta nya löpspår, klätterklippor och cykelstigar. Plocka bär och svamp. Med naturen så nära hinner du lätt med ett träningspass under lunchen och när vintern kommer, en skidtur efter jobbet.

Vackert ljusinsläpp och omsorgsfullt utvalda material

Materialen i Brobyholm är utvalda med stor omsorg, detaljerna lyfter fram och ramar in funktionen och känslan i bostäderna. Varje kvadratmeter har utnyttjats till fullo och färgskalan är ljus och harmonisk. Genom de stora fönsterna sipprar värmande solstrålar in; ljusinsläppet gör både att morgonkaffet och söndagsmiddagen smakar gott!

 

Om det nya området Brobyholm

Brobyholm är ett nytt, klimatsmart och modernt samhälle i Åkers Styckebruk, Strängnäs. Området utvecklas av Vernum, S. Property Group, Aros och OBOS.  Området kommer att omfatta cirka 500 bostäder totalt, förskola, skola, fritidsverksamhet och centrum. Visionen är att skapa ett miljömedvetet samhälle där de boende kan leva i samklang med naturen, med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil.

 

Lagom långt bort

Brobyholm ligger lagom långt bort. Du är mitt i Mälardalen med kommunikationer åt alla håll. Härifrån är det lätt att distansjobba i smarta hem och gemensamma kontorsytor som är anpassade efter ditt liv, inte tvärtom. Här har du tid att kläcka nya idéer eller pendla in till Stockholm på 45minuter. Och komma hem, utvilad och mer i balans. Området ingår i ett större utvecklingsområde i Strängnäs kommun och är del av den kraftigt växande Mälardalsregionen. Brobyholm ligger i anslutning till både Svealandsbanan och E20, ett strategiskt läge med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm och övriga regionen. En ny detaljplan drivs även, i syfte att utveckla områdets företagspark med ett 50-tal olika småföretag, som på sikt tillför flera hundra nya arbetsplatser.

I kulturhistorisk miljö

Området Brobyholm utgör delar av det krutbruk som Gustav Ericsson Vasa gav i uppdrag åt Anders Krutmakare att anlägga vid Råckstaån 1552. Åkers Styckebruk (Kanonstycket) fick sitt namn under 1600-talet, då kanontillverkningen utvecklades ytterligare. Under 1700-talet startades den första skolan i Åkers socken och under 1800-talet invigdes järnvägen mellan Södertälje och Eskilstuna. Krutbruksspåret stod klart 1917 och fanns kvar ända till 1980-talet. Områdets industrier och verksamheter har präglat och skapat bygden. Mycket av dess äldre bebyggelse är sprungen ur denna historia. Äldre byggnader med hög kvalitet har ofta stora värden och uppskattas av många genom dess genuina prägel och känsla.

Plats

Liknande Projekt

Färdigställt
Härad

Sörfjärden

Vid Härad, en dryg halvmil väster om Strängnäs, växer nu ett nytt trähusområde fram som erbjuder naturnära och inbjudande boenden vid Mälarens strand. Området kallas Sörfjärden efter den idylliska viken i direkt anslutning till bostadsområdet och erbjuder en lantlig idyll med direkt närhet till Strängnäs bekvämligheter och kommunikation.
Färdigställt
Nynäshamn

Telegrafen 9

Telegrafen 9 består av tre huskroppar samlade runt en grönskande och lummig gård. Hemmen karaktäriseras av ljusa, harmoniska färger med omsorgsfullt valda miljövänliga material och ytskikt.
Enköping

Mejeriet

På en historisk plats planerar vi nu för ett helt nytt bostadsområde med blandad bebyggelse där livet och hållbarhet är viktiga ledord.

Liknande projekt

Copyright © 2024 Vernum Fastigheter