Mejeriet
Anmäl intresse

Några minuters promenad från Enköping centrum skapar vi ett kvarter med ypperligt läge intill skola och service

På en historisk plats planerar vi nu för ett helt nytt bostadsområde med blandad bebyggelse där livet och hållbarhet är viktiga ledord. Husen kommer att placeras strategiskt för att släppa in så mycket solljus som möjligt och samtidigt bädda in i grönskan som växer runt omkring. Den gamla och tidsenliga mejeribyggnaden i området kommer att bevaras och byggas om för att bli kontor och attraktiva lokaler. Här finns också Västerledsskolan – med klasser från årskurs F till årskurs 9. Mittemot Mejeriet finns Ica Maxi med ett stort och inspirerande utbud för dig som vill äta och laga gott.

Byggstatus

Hur långt har vi kommit i skapandet av ditt framtida boende? Se vilken fas vi befinner oss i och vad det innebär.

Detaljplan

Kommunen tar fram en detaljplan för området där projektet ligger. Detaljplanen reglerar hur mark och vatten ska användas och hur bebyggelsen ska se ut.

Ta steget mot ditt nästa drömboende

Ställ dig i kö till ett eller fler av våra bostadsprojekt.

Anmäl intresse

Området

Mejeriet är en storsatsning och en del i en större omvandling av området längs Doktor Westerlunds gata – som tidigare präglats av småindustri och verkstadslokaler. Projektet är centralt beläget med närhet till såväl centrum som tågstation. Här bygger vi attraktiva och moderna bostäder samtidigt som vi bevarar och lyfter fram den tidsenliga mejeribyggnaden. Här kommer service och den puttrande stadsbilden att leva sida vid sida – promenadstråk och cykelbanor gör det tryggt och smidigt att ta dig fram! Lugnet hittar du vid de lummiga och gröna innergårdarna vid bostadshusen. Här kommer du att ha nära till allt du behöver, från butiker och apotek till förskola, matbutiker och mysiga restauranger. Helt enkelt allt det du behöver i ett område för att trivas och må bra!

Kriterier

För att ställa dig i kö till någon av våra hyresrätter måste du uppfylla vissa kriterier. Kriterierna består dels av krav för att bli godkänd som hyresgäst men också regler som följs vid uthyrning.

Se fullständiga kriterier

Geografiskt