Vernum Hyresrätter

En idyll vid Mälarens strand

Vid Härad, en dryg halvmil väster om Strängnäs, växer nu ett nytt trähusområde fram som erbjuder naturnära och inbjudande boenden vid Mälarens strand. Området kallas Sörfjärden efter den idylliska viken i direkt anslutning till bostadsområdet och erbjuder en lantlig idyll med direkt närhet till Strängnäs bekvämligheter och kommunikation. Härad är en ort som kommer att utvecklas mycket under de närmsta åren och till sommaren kommer ex en ny matbutik att öppna. Därefter kommer även förskola och idrottsplats att byggas i anslutning till Sörfjärden. Busslinjer till både Strängnäs och Eskilstuna tar dig till enkelt dit på 15 respektive 30 min och med bil tar det runt en timme till Stockholm.

De totalt 144 hyresrätterna är upp till tre rum och kök stora, primärt ettor och tvåor. Lägenheterna är ljusa och inbjudande med en smart planlösning för att optimera boendeytan. Samtliga lägenheter har uteplats eller balkong för att ge dig som boende ett extra, grönt rum under de varma månaderna. Välkommen till grönskande Sörfjärden!

 

 • Planering
 • Bygglov
 • Byggnation
 • Förmedling
 • Inflyttning
 • Färdigställt

Bostadsväljare

Fastighetsfakta

 • Bostadstyp: Flerbostadshus
 • Upplåtelseform: Hyresrätter
 • Område: Härad
 • Antal lgh: 144 Lägenheter
 • Storlekar: 27-73 kvm
 • Antal rum: 1-3 rok
 • Projektstatus: Förmedling pågår
 • Inflyttning: Från mars 2023

Uteplatser och omsorgsfullt utvalda material

Entréhallen har ett praktiskt klinkergolv medan de andra rummen har en ljus, vitlaserad trestavsekparkett. Köket är sobert färgsatt med släta, vita luckor och dörrar med köksbänk och stänkskiva av tåligt laminat. Vitvarorna kommer från Electrolux eller likvärdigt varumärke. Fönster och fönsterdörrar har treglas med fönsterbänkar i vacker natursten. Innerdörrar och garderober är vita för att harmonisera med de fräscha, vita innerväggarna som ger en perfekt canvas för dig som vill skapa ditt egna drömboende. Badrummen är välutrustade med wc, dusch och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är klädda i diskret  vitt kakel och på golvet ligger ett elegant grått klinkergolv.

Området

Härad ligger vid Sörfjärden i Mälaren strax utanför Strängnäs. Denna vik bjuder på både omväxlande och rik natur, inbjudande badplatser, vackra promenadstråk men även goda möjligheter till fiske. Här får den boende tillgång till ett aktivt liv i naturskön miljö. I Härad kommer även en mindre matbutik öppna i början av sommaren 2023 och orten kommer också att få en ny förskola och idrottsplats. Ett stenkast från projektet ligger museet Arsenalen där du kan beskåda landets största samling av stridsfordon eller fika/luncha i det mysiga caféet.

För den hästintresserade finns det möjlighet att gå med i Gripens ryttarförening. Gripen har ett samarbete med Näsbyholms säteri endast 1,5 km från lägenheterna. På Näsbyholms säteri finns flera ridbanor och även ridhus. För den som istället gillar MC/cross och bilar finns Härads Motorstadion endast 2,5 km bort. Här anordnas det många olika aktiviteter.

Påfart till E20 ligger endast 500 m bort och tar dig snabbt dit du vill. Även fast Härad ligger lantligt till är det mycket nära till alla olika sorters faciliteter man kan önska. Med bil tar det ca 1 timme (87 km) till Stockholm centrum. Tåget går med jämna mellanrum från Strängnäs resecentrum med nya dubbelspår till Stockholm. Tåget till Stockholm tar 50 min.
Buss 820, 631 & 220 från Härad till Strängnäs tar ca 15 min och i motsatt riktning tar buss 220 samt 920 dig till Eskilstuna på 30 min.

Plats

Liknande projekt

Åkers Styckebruk

Brobyholm

Naturen. Lugnet. Närheten till precis allt du vill och behöver. Brobyholm är ett helt nytt område i vacker kulturbygd. Här lever du hållbart och ekologiskt i genomtänkta hem med smarta lösningar.
Inflytt 2023
Nynäshamn

Telegrafen 9

Telegrafen 9 består av tre huskroppar samlade runt en grönskande och lummig gård. Hemmen karaktäriseras av ljusa, harmoniska färger med omsorgsfullt valda miljövänliga material och ytskikt.
Enköping

Mejeriet

På en historisk plats planerar vi nu för ett helt nytt bostadsområde med blandad bebyggelse där livet och hållbarhet är viktiga ledord.

Liknande projekt

Copyright © 2023 Vernum Fastigheter