5 stora fördelar med att bo i hyresrätt

Team hyresrätt

Därför ska du hyra ditt hem!

Svårslagen bekvämlighet, ekonomiskt stabilitet och en enorm frihet. Det är några av fördelarna du får på köpet när du hyr ditt boende. Hyresrätten är dessutom en demokratisk boendeform som ger fler människor möjligheten att bo i eftertraktade områden. Läs hela listan nedan.

Lediga bostäder

1. Bekvämligheten

Har ugnen gått sönder? Ring fastighetsförvaltaren så kommer någon och fixar problemet åt dig, helt gratis. Reparationer, underhåll och service ingår i hyran. En bonus är att du sparar tid som du kan lägga på något roligare.

2. Stabil månadskostnad

Din hyresvärd är skyldig att följa lagar och regler gällande hyresnivåer. Det betyder att hyran inte får chockhöjas, att hyran endast får höjas en gång om året, oftast bara med några få procent, och att du får full kontroll på din månatliga kostnad.

3. Friheten

Du får en enorm frihet i en hyresrätt. Vill du flytta till en annan ort? Då är det bara att packa väskan, utan att behöva lägga tid på en lång försäljningsprocess. Det krävs inget större engagemang i bostaden och du kan byta din hyresrätt till en annan om du t.ex. vill bo större.

4. Fin utemiljö utan ansträngning

Som medlem i en hyresförening får du en hemtrevlig, upplyst utemiljö utan att själv behöva skotta snö, klippa gräset eller sanda vägen.

5. Ekonomisk trygghet

Du utsätter dig inte för ekonomisk risk. Istället får du en stabil månadskostnad utan oväntade utgifter. Inget startkapital eller lånelöfte behövs och du slipper oroa dig för bostadsbubblor och skenande räntor.

Copyright © 2024 Vernum Fastigheter